Navigáció
Eladó Villa, kastély, kúria, Kecskemét
Csak nálunk
Alapterület 600 m2,  5 500 m2 telek
Szobák száma 6
385 ezer €
( 150 904 597 Ft )
Adatlap száma 10824773
Ossza meg ismerőseivel!
FacebookTwitter
További fotók az ingatlanról

Paraméterek

 • Azonnal költözhető
 • Kertkapcsolatos
 • Kizárólagos
 • Luxus ingatlanok
 • Medencés
 • Price cut
 • Videós
 • Zöldövezeti
 • Építési mód: Tégla
 • Állapot: Kiváló
 • Telekméret: 5 500 m2
 • Külső állapot: Felújított
 • Fűtés: Cirkó
 • Kilátás: Panorámás
 • Bútorozottság: Részben bútorozott
 • Szintek száma: 2
 • Komfort fokozat: Dupla komfort
 • Akadálymentesítés: Nem akadálymentesített
 • Villany: 230 - 400 Volt
 • Víz: Saját kút
 • Gáz: Telepített tartályból
 • Csatorna: Derítő

Ingatlan leírása

A birtok, ahol bárki megvalósíthatja az álmait

C I T Y C A R T E L

INTERNATIONAL LUXURY REAL ESTATE AGENCY

bemutatja: 

 

Időtlen ékszerdoboz a természet ölelésében

 

Bács-Kiskun vármegye északi részén, Kecskeméttől 30 kilométerre, mesés környezetben egy lenyűgöző, álmok megvalósítására alkalmas, kb. 5.500 nm-es területtel rendelkező 600 nm-es, nappali + 5 szobás, felújított nemesi kúria várja új tulajdonosát - hangulatos kültéri medencével.

 

A Kúria

 

A Geréby-Kinicz kúria (amely egykor a nemesi család otthonaként funkcionált, gazdaságuk központjaként), kifogástalan állapotú, felújított, különleges hangulatú, masszív épület, 1850-ben, klasszicista stílusban épült vályogtéglából és téglából, egyedülálló hangulatával - mely a régmúlt emlékeit idézi - elvarázsolja az embert.

 

Két szinten összesen kb. 600 négyzetmétert foglal magában.

 

Az alsó szinten impozáns előszoba, hatalmas nappali, hálószoba fürdőszobával, külön-nyíló könyvtárszoba, és akár hálószobaként is hasznosítható ebédlő, különálló konyha, és szeparált mellékhelyiség található.

 

Az emeletre lépcső vezet.

 

Az emeleten jelenleg 2 nagy hálószobát alakítottak ki, de akár többet le lehetne választani.

A szintet egy hatalmas fürdőszoba szolgálja ki – az emeletet leendő tulajdonosa saját igényére formálhatja.

 

Amikor a kúriát jelenlegi tulajdonosai 1999 végén megvásárolták, jelentősen elhanyagolt állapotban volt – az épületen nem volt tető, hiányoztak az ablakok, a padló, a vakolat, nem volt bevezetve víz vagy elektromosság - csupán a falak álltak, és a nappaliból éjszaka látni lehetett a csillagokat.

Az átfogó esztétikai és műszaki felújítás 2002-ben fejeződött be, mely során törekedtek arra, hogy a helyiségek megőrizzék a régi kúriák sajátos, romantikus hangulatát.

 

A felújítás és korszerűsítés során a tetőt teljesen megújították, és új kéményeket építettek. Az eredetihez hasonló, új fa ablakokat szereltek be, külső és belső zsalugáterekkel, hogy megőrizzék az autentikus megjelenést. A közművek kiépítése során elektromosság, fűtés, víz és szennyvízelvezető rendszereket telepítettek. Az összes falat kívül és belül újravakolták.

 

A földszinti helyiségek, mint a nappali, könyvtár, étkező és hálószoba, a régi stílushoz hű fa padlókat kaptak, míg a többi helyiségben minőségi járólapokat helyeztek el.

 

A ház központi fűtésrendszerrel van ellátva, amelyet egy Remeha fűtőrendszer biztosít, valamint a meleg vizet is ez szolgáltatja - ezen egy kívül elektromos bojlerrel rendelkezik, továbbá a konyhának is saját elektromos bojlere van. A konyhában propán gáztűzhely és széntüzelésű tűzhely is található, amely fűtésre is alkalmas. Az étkező, könyvtár és nappali saját, korhű cserépkályhákkal is rendelkezik a központi fűtés mellett.

A kúria jelenleg kiváló állapotban van, csupán kisebb javításokra van szükség.

 

Közművek

 

Elektromosság

3x25 amperes csatlakozás saját mérővel.

Gáz

A kúria közelében egy 1500 kg-os propán tartály található, amely gázt biztosít a fűtőrendszerhez és a konyhai tűzhelyhez. (Jelenleg ezt a tartályt használja a szomszédos, szintén megvásárolható villa is.) A szomszédok földgázt használnak, így lehetséges a földgázvezetékhez csatlakozni.

Víz

A kúriának saját kútja van ivóvízzel.

Szennyvízelvezetés

Saját szennyvíztartállyal rendelkezik.

 

A környezet

 

A kúria előtt egy gyönyörű, hangulatos medence található, mérete 7,5 x 15 méter (nem fűtött, de igazi élményt nyújt a nyári hónapokban).

 

A terület jogilag külterület, mezőgazdasági művelésből kivett tanya, vagyis külföldi állampolgár is megvásárolhatja. Az ingatlanra az általános mezőgazdasági ingatlanokra vonatkozó szabályok nem alkalmazandók, így kifüggeszteni nem kell.

 

A megközelíthetőség kiváló, az M5-ös autópálya és mellékutakon könnyedén elérhető, minden út aszfaltozott a telekhatárig.

 

A kúria önálló helyrajzi számon található, 3.277 nm-es telekkel, azonban praktikusan még kb. 2.000-2.500 nm hozzátartozik a szomszéd 90.025 nm-es telekből, amely szintén értékesítésre kerül - lehetőség van a két terület egyidejű megvásárlására is - a szomszédos birtok kb 88.000 nm-es, rajta egy 2010-ben épült, nappali + 6 szobás házzal, egyéb épületekkel és további fejlesztési lehetőségekkel.

A mellékelt videón a két terület egyben látható.

 

Mivel a terület eddig egy kézben volt, értékesítés esetén rendezni kell a bejárási lehetőségeket és a tulajdonosokat illető telekhatárokat – a kúriához tartozó pontos telekméret ekkor válik megállapíthatóvá.

Jelenleg a kúria ugyanazon az úton közelíthető meg, mint a villa, de külön bejárat kialakítása is lehetséges a falu tulajdonában lévő úton keresztül.

 

A kúriára adásvételi szerződést a jelenlegi tulajdonos abban az esetben szeretne kötni, amennyiben megtalálta a szomszéd birtok tulajdonosát is.

 

A terület a béke és nyugalom szigete, csendes, zöld környezetben, ahol a friss levegő és a természet közelsége garantálja a nyugalmat és a kikapcsolódást.

Védett ritka madarak százai lakják a környéket.

 

A birtokot mindenki számára ajánljuk, aki szeretné megtapasztalni a természet közelségét.

 

Együtt élve a természettel és magával ragadó szépségével, igazi otthont és boldogságot nyújthat új tulajdonosnak.

 

A település lakosságának jelentős része mezőgazdaságból él.

A gyerekek helyben járhatnak óvodába, iskolába és művelődési ház és orvosi rendelő is van a közelben.

Minden utca szilárd burkolatú, új sportpályákat alakítottak ki, valamint odafigyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre.

A községben elérhető a vezetékes víz-, gáz-, telefon- és kábeltévé-szolgáltatás.

1620 hektár természetvédelmi terület található a Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében, tele védett növényekkel és állatokkal.

 

Amennyiben a hirdetés felkeltette érdeklődését, kérdése lenne, vagy szeretné megtekinteni, keressen bizalommal. Megkeresését szeretettel várom!

 

ÜDVÖZLETTEL:

DR VINCELLÉR ZSUZSA

ÜGYVEZETŐ, CEO, LUXURY SPECIALIST

+36 30-815-2510

[email protected]

 

CITY CARTEL BUDA KFT.

CITY CARTEL FRANCHISE HUNGARY KFT.
1118 BUDAPEST, HEGYALJA ÚT 54.

1026 BUDAPEST, SZILÁGYI ERZSÉBET FASOR 121.

BUDAGYÖNGYE BEVÁSÁRLÓKÖZPONT

Térkép

network solutions vs ipage